In der Küche…

(for english, please scroll down…)

Hello les nomades !

Depuis quelques semaines,  j’ai du travail par dessus la tête ! Entre mon boulot, notre mariage religieux qui approche et les changements de vie, il m’a fallu trouver un équilibre pour ne pas perdre la tête et continuer à prendre soin de moi.. Dans ce tourbillon, je survis en m’accrochant du mieux que je peux à ma foi qui m’aide à rester tenace et concentrée. Ainsi, petit mari et moi, profitons de quelques pauses pour pleinement se détendre, même si ce n’est que pour un court instant. le luxe d’une balade au soleil (merci Printemps !) ou s’octroyer  une pause sucrée autour d’un café sont nos moments de bonheur préférés. Quant l’occasion se présente, petit mari saisit cette chance pour prépaprer un gâteau pour le “koffee zeit” (l’heure du café) qui est notre goûter francais.
Le “kirschkuchen” (gâteau à la cerise) est notre préféré car rapide à faire et vraiment savoureux. Voici la recette de cette délicieuse gourmandise.

IMG_7584

Kirschkuchen

tiré du magazine du supermarché Edeka “Mit liebe”

Ingrédients: 4 oeufs, 200g beurre, 180g sucre, 1 cc canelle, 125g farine, 1 cc levure, 150g amande en poudre, 2-3 cs jus de citron, 100g chocolat noir (nous n’en mettons jamais…), 1 boîte de cerises

1. Séparer le blanc et le jaune des oeufs. Mettre les blancs de côté dans un saladier. Dans un différent saladier, mélanger les jaunes d’oeufs avec tous les ingrédients sauf les cerises et mélanger au fouet. Monter les blancs en neige, puis l’ajouter délicatement à la pâte précédemment confectionnée.

2. Verser la moitié de la pâte dans un moule à gâteau beurré et fariné (le moule à manqué démontable est idéal pour ce gâteau) y ajouter les cerises et enfin verser le reste de la pâte par dessus.

3. Mettre au four à 180C pendant 50 minutes.

Guten appetit !

N’hésitez pas à partager votre création avec moi si vous voulez ! Sur instagram @lanomade avec le hashtag #lanomadeauxfourneaux

IMG_7587

IMG_7589

Hi nomads !

Lately, I have been overwhelmed with work, my coming wedding at church and life changing transitions. I had to find a Balance to juggle with everything and Keep on taking care of myself and be available for my husband. I survive as I can, hanging the best I can to my faith to stay strong and focused. So husband and I,  enjoy some little breaks to fully relax even if it’s only for just a moment. A walk in the sun (thank you Spring !) or a break to eat some sweets around a coffee are our favorites moments together. Our favorite treat with coffee or tea is the “kirschkuchen” (cherry cake) taht my husband usually bakes. It is perfect for the “koffee zeit” (coffee time) I don’t think there is an alternative for this to the US people but in France at 4pm, it’s time for a snack before dinner. It’s the tea time for english people and in France, we call this “le goûter” wich literrally means “the tasting” .So with all that talking, let’s now make some german cake !

Kirschkuchen

From Edeka’s magazine “Mit liebe”

Ingredients:

4 eggs, 200g butter, 180g sugar, 1 tsp cinnamon, 125g flour, 1 tsp baking powder, 150g ground almonds, 2-3 tbsp lemon juice, 100g chocolate nibs (we never use it), 1 can of cherries

1. Separate the white and the yolk of the eggs and put the white in a bowl. In a separate bowl, put the rest of the ingredients except the cherries and stir together. Whip up the egghites and delicately mix them with the dough previously made.

2. Put half of the dough in a buttered and floured springform, add the cherries then add the rest of the dough.

3. Bake for 50 minutes at 180C/356F

Guten appetit !

Please feel free to share your creation with me ! On instagram @lanomade with #lanomadeauxfourneaux (maybe too complicate for those who doesn’t speak French… Will work on that. Just tag me 😉

IMG_7587

MUCH LOVE !

* Paul & Joe home teapot for one and Dessert plates. // Paul & Joe home plat à Dessert et théière pour une personne.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s